Lietuvių virtuvę bei nuo jos neatsiejamus papročius su artimųjų ar draugų kompanija siūlome smagiai pažinti „Pasagėlės“ klėtyje! Pasiūlysime tik Jums skirtą vakaronę apie didžiųjų metų švenčių ar krikštynų ir vestuvių tradicijas. Smagiai su bičiuliais išmokite gaminti bulvių bei mėsos patiekalus.
Kiekvieną tokį renginį veda savo amato meistrai. Tik dvejus metus veikiančioje klėtyje traukos centru yra liaudies meistrų pastatyta duonkepė krosnis. Jai sunaudota net trys tonos akmenų ir plytų, tad įkaitintoje duonkepėje karščio pakanka daugiau nei parą! Spėjame ir duoną iškepti, ir giles paskrudinti.
Valgymo metu yra pasakojama apie kulinarinio paveldo patiekalus, apie maisto kultūrą. Maistas pagamintas iš vietinių produktų laikantis senovinių tradicijų, gaminami senovinėje krosnyje. Programa taikoma grupėms nuo 20 asmenų, programos trukmė 1-1,5 val. Patiekalus užsisakykite iš anksto pagal savo pageidavimus.
LIETUVOS GASTRONOMINIO PAVELDO PAŽINIMAS:
Mėsos ruošimas – tikro vyro pareiga!
Bulvių valgių ruošimas
Sūris senovėje ir dabar